Sprang

Andre strake for Coyle - og plassering til Pål

Med sterk innsats i dagens Longines FEI Jumping World Cup ™ i Amsterdam ble det igjen norsk plassering og World Cup-poeng, denne gang til Pål Flam og hans lovende Omonza D C. For irske Daniel Coyle ble det andre på rad – også denne helgen gikk han seirende ut sammen med sin Legacy.

hest / Norges Rytterforbund
To seire på rad er fasit for irske Daniel Coyle med sin fantastiske hoppe Legacy. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Pål Flam har virkelig en herlig hest for de store klassene i sin BWP-hoppe Omonza D C (Elvis ter Putte/Landadel, oppdretter Rudy de Cooman). De debuterte i World Cup-sammenheng i Helsinki i oktober, og søndagens klasse var hoppens fjerde gang ut i 1,60 m. Med sine 10 år er hoppen helt i startfasen på dette nivået, men viser en stabil, god utvikling. I søndagens World Cup hoppet hun både med god selvtillit og med tillit til sin rytter som red slik han pleier - klokt og godt. Det ble en bom ned helt på slutten, i kombinasjonen, men med best tid av de på fire feil ble det 11. plass i klassen og seks poeng til duoen.

hest / Pål Flam / Norges Rytterforbund
Fremtiden ser lys ut for duoen Pål Flam og hans 10 år gamle Omonza D C - på duoens andre gang ut i World Cup ble det både plassering og poeng. (Arkivfoto: NRYF)

Syv ekvipasjer gikk feilfritt i grunnomgangen og fire av disse prikket inn enda en null. Irske Daniel Coyle har også en hoppe av det særlige slaget i sin Legacy (Chippendale Z/Bon Ami (ZANG), oppdretter. De to var nærmest i en klasse for seg og tok en klar seier med feilfri runde på 35,45 sekunder, mot nederlandske Willem Greve med hingsten Highway TN N.O.P. (Eldorado vd Zeeshoek/Chellano, oppdretter P. Verdellen paarden fik & opfok) som galopperte feilfritt over målstreken på 38,33 sekunder. På tredjeplass fulgte enda en nederlender – Jur Vrieling med sin 12 år gamle – hoppe – Griffin van de Heffinck (Castelino van de Helle/Contact van de Heffinck (SBS), oppdretter Van de Heffinck). Også på fjerdeplass ble det en hoppe – belgiske Gilles Thomas’ Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker/Quidam de Revel (BSP), oppdretter Marc Van Dijck) sørget for dette.

For andre gang på en uke kunne eier Ariel Grange følge sin hest Legacy og rytter Daniel Coyle til premiering som vinner av World Cup-kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Svenske Henrik von Eckermann ligger fremdeles som nummer en i sammendraget av den vest-europeiske ligaen, foran Ben Maher (GBR) og Kevin Staut (FRA). Victoria Gulliksen ligger som nummer 53 med 11 poeng, foran Johan-Sebastian Gulliksen med 10.

Dette var den 12. kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen, det gjenstår to muligheter nå – Bordeaux neste helg deretter Gøteborg om tre uker. Finalen går i Riyadh (KSA) 16.-22. april.