Et riktig vellykket arrangement

Jotun Sandefjord Horse Show i Bugården har blitt et viktig innslag på sprangkalenderen. Under årets utgave opplevde ryttere og publikum nok en gang fin sport og topp stemning – iscenesatt av en arrangør som strekker seg langt for å skape minneverdige dager.

Simon Rahbek Yde kan se tilbake på en riktig vellykket stevnehelg i Bugården - med blant annet seier i Kingsrød Grand Prix Cup 1.45 m presentert av Jotun med Grande. (Foto: Kristian Strøm)
av
Sille Kasin

God planlegging og mange dugnadstimer ligger til grunn for et arrangement som Jotun Sandefjord Horse Show. Disse seneste dagene ble stevnet arrangert for fjerde gang. I ryggen hadde også denne gangen Sandefjord og Larvik Rytterklubb en rekke gode sponsorer som bidro til at stevnet har fått formen det nå har. Det sterke banebyggerteamet med Maria Alfredsson og Bent Stenstrøm bidro også i stor grad til en vellykket langhelg på en av landets eldste og desidert beste gressbaner i Bugården.

Også dette året var det varierte klasseoppsettet for ponni og hest lagt ut over fire fremfor tre dager. Slik får arrangementet et visst sus av internasjonal atmosfære, og samtidig en følelse av ro, påpeker arrangøren. Under årets utgave stod også denne gangen mange cuprunder på programmet til glede for ryttere som nå virkelig kniver om de gjeve plassene i høstens finaler, i tillegg til en rekke åpne klasser.

Fredag stod den fjerde kvalifiseringsrunden i 2024-utgaven av NRYF Kingsrent Ungdomscup på programmet. Her møttes 13 juniorer og unge ryttere til dyst sammen over hinderhøydene 1.30 m og 1.35 m. Drammen Ryttersportsklubbs Sebastian Oddsen trakk lengste strået med Gambia-S foran Alexandra Pensgård Olsen med Corrada HM fra Sandnes og Jæren Rideklubb. Bergensekvipasjene Mie Sofie Nielsen Johannessen med Donna Karan og Amalie Marie Litland med Du Beau Z knep de to øvrige plasseringene som nummer tre og fire.

Dette året omfatter denne cupen syv kvalifiseringsstevner. Under Agria Oslo Horse Show 2024 på Telenor Arena i oktober får vi et gjensyn med de åtte beste ekvipasjene sammenlagt ved CSI2*-delen av stevnet. Disse åtte vinner også alle en komptansehelg, og i tillegg vanker gavekort på weekend- og dagleie av en flott Kingsrød hestebil på topp tre sammenlagt.

Lørdag var det deretter tid for tre nye cuprunder – to for ponni og én for hest, samt første runde i nyvinningen Walber U16 Trophy for hest som gikk over to dager.

Norsk Ferdigplen Cup for ponni kategori 2 omfatter i alt ti kvalifiseringsstevner gjennom sesongen etterfulgt av nasjonal finale under selveste Agria Oslo Horse Show på Telenor Arena for de åtte beste ekvipasjene sammenlagt. Helgens runde var nummer åtte i rekken. Her klinket Agathe Ballestad-Mender fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb til med seier i selskap med evigunge SR Oscar the Boxer, etterfulgt av Andrea Alme-Meijers med Vognmangårdens Ariel fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb og Sophia Hennie Andersen med Larchill Clover Diamond fra Borge Rideklubb som nummer to og tre.

To fornøyde kompiser stråler over helgens seier i Norsk Ferdigplen Cup - Agathe Ballestad-Mender med SR Oscar the Boxer. (Foto: NRYF)
Julie Schjelderup-Høye kunne glede seg over seier i Backe Cup med familiens kat. 1 ponni, Hogan's Pride. (Foto: Kristian Strøm)

I Backe Cup for ponni kategori 1 der gulroten også er finaleplass på Telenor Arena for de beste ekvipasjene sammenlagt, kjempet 14 utøvere om helgens seier. Til sist ble det Julie Schjelderup-Høye som kunne hente seieren hjem til Solør Rideklubb med Hogan’s Pride. Jarlsberg og Melsom Rideklubbs Una Sønju Le Bruyn ble nummer to med Bele Du Verdon, mens Tilje Madelen Haugbro fra Eidsberg Rideklubb kunne glede seg over tredjeplassen med Cockney Rebel. Sofie Bjerkan Knoff og Glencroft Rock’n Roll fra Tønsberg og Omegn Rideklubb knep klassens siste plassering som nummer fire.

Sesongens fjerde runde av i alt seks i Sprangsportens venner Cup avsluttet den innholdsrike cuplørdagen på Bugården – før det hele ble avsluttet med Six Bar presentert av Urmaker Larsen, der Fana Hestesportsklubbs Simon Rahbek Yde med ZB Max-Milan og Arendal og Grimstad Rideklubbs Åge Dagfinn Eide Askeland med Orage van de Prinsnehoeve delte seieren. Solveig Fotland Newermann fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb viste seg som sterkest i den populære 1.40 m-cupen med Niara’s STB Boy I Z, mens Drammen og Omegn Rideklubbs Johan Gulliksen med Indy Es måtte se seg slått på tid, men sikret andre. Sandens og Jæren Rideklubbs lynraske Amalie Steen Hegre måtte på sin side se én bom falle med O’Vigolon Van Het Weidse Hof og endte som nummer tre, men Mikkeline Zurhaar Birkeland fra Fana Hestesportsklubb sikret siste plassering som nummer fire med Continova.

Solveig Fotland Newermann er så absolutt på plass igjen etter barselpermisjon - denne helgen som sprangstildommer i feil- og stilklassene i Bugården, og også som vinner av Spangsprtens venner Cup med Niara’s STB Boy I Z. (Foto: Kristian Strøm)

Startfeltet i helgens Walber U16 Trophy for hest rommet i alt 11 ekvipasjer. I 1.10m-runden på lørdag toppet Emmeli Sætre Møgster fra Bergen Rideklubb listene med Donatello Della Caccia, og var ikke snauere enn at hun gjentok bedriften på søndag. Dermed vant duoen også sammenlagt i Bugården når nå to kvsalifiseringsstevner gjenstår for sesongen. Alexandra Pensgård Olsen som hadde tatt veien fra Sandnes og Jæren Rideklubb, ble nummer to sammenlagt med Kajoule A, mens Grenland Ryttersportsklubbs Aurora Victoria Tellefsen knep tredjeplassen med Aware.

Dommer i klassen, Stine Frigård, gratulerer Emmeli Sætre Møgster med seier i helgens utgave av Walber U16 Trophy for hest med Donatello della Caccia. (Foto: Kristian Strøm)

Søndag stod ikke bare den andre runden i Walber U16 Trophy på programmet, men blant annet også to andre cuper for hest.

I helgens hovedklasse, Kingsrød Grand Prix Cup 1.45 m presentert av Jotun, kapret Fana Hestesportsklubbs Simon Rahbek Yde seieren med Grande som eneste feilfrie ekvipasje, mens Amalie Steen Hegre og O’Vigolon Van Het Weidse Hof fra Sandnes og Jæren Rideklubb ble nummer to. Tredjeplassen tilfalt fanarytter Mikkeline Zurhaar Birkeland med Equador Z, mens Drammen og Omegn Rideklubbs Johan Gulliksen knep fjerdeplassen med Indy Es.

Punktum for den innholdsrike stevnehelgen i Bugården ble satt med den åttende runden av i alt 12 i populære Champion Cup 1.20 m. Helgens startfelt rommet 19 ekvipasjer, og klassen ble vunnet av Cornelia Rosenfeld med Impression JTL. Duoen skulle vise seg å være eneste ekvipasje med dobbel null. Nummer to ble Yuna Roos Bilsbak med Elise 38 fra Tromsø Ryttersportsklubb, mens Nora Olsen Nordby fra Skien Rideklubb ble nummer tre med Lyx Hästak. Fjerdeplassen tilfalt en annen ekvipasje som virkelig hadde reist langt, nemlig Vega Mari Stigen med Haloma fra Tromsø Ryttersportsklubb, mens Sofie Rolsorph med Perle Dame HC fra Solør Rideklubb ble sisteplasserte i klassen som en god nummer fem.

En lykkelig Cornelia Rosenfeld sikret seier i helgens runde i Champion Cup 1.20 m med Impression JTL og satte dermed også et flott punktum for 2024-utgaven av Jotun Sandefjord Horse Show. (Foto: Kristian Strøm)