Førjulssport og førjulshygge

Like årvisst som julen melder seg, står Arendal og Grimstad Rideklubbs tradisjonelle julestevne på stevnekalenderen. Og med blant annet både Christmas Cup, Juleprix og Jule Mini Prix på programmet, ble utøverne også dette året sikret både førjulssport og førjulshygge.

Illustrasjonsbilde: AGR
av
Sille Kasin

Ryttere fra hele 25 av landets rideklubber valgte å legge veien til Arendal og Grimstad Rideklubbs tradisjonelle julestevne denne førjulshelgen, der stevneleder og klubbens iherdige daglige leder Åse Mortensen ønsket velkommen. Her bød banebygger Trond Clemmetsen på et bredt sprangtilbud for noen og enhver – med klasser fra og med 1,00 m og opp til og med 1,40 m. I tillegg sørget arrangørklubben både for førjulshygge i kafeteriaen gjennom hele stevnehelgen og juleshow med blant annet dressuroppvisning, voltige, duellhopping, bøttelek og gratisriding for alle barn på lørdag.

Stevnets Christmas Cup gikk over tre runder - med innledende 1,10 m-klasser på fredag og lørdag presentert av henholdsvis Ryttershoppen og Fibgreen, samt finale i 1,10 m presentert av Kingsrød Trading denne søndagen. Med worldcuptabellen som utgangspunkt samlet de 48 deltakerne i cupen poeng alle tre dager. Etter et stabilt godt stevne med tre flotte plasseringer på rappen ble årets sammenlagtvinner til slutt Frida Tjessem fra Soma Ryttersportsklubb.Bak tøylene på den 16 år gamle Corlando-sønnen Boris Utopia ble fasiten hele 43 poeng.

I selve finalen av Christmas Cup denne søndagen fikk også Mia Birgitte Kjærnli Fossum fra Tønsberg og Omegn Rideklubb full klaff. Med de to hestene sine, Elviras Mr Grey og Clario VA, sikret nemlig 17-åringen både seier og en fin fjerdeplass i klassen.

Frida Tjessem og Boris Utopia strøk av gårde med sammenlagtseieren i årets Christmas Cup . Foto: Pamela Louise Verstegen

Startfeltet i årets Juleprix 1,40 m presentert av Arnebergs var ikke av de største, men klassen fikk like fullt en vel fortjent vinner i Heidi Botterli Jacobsen med Syvhøjegaards J.J. Flash fra Arendal og Grimstad Rideklubb. Ekvipasjen sikret nemlig en populær seier på hjemmebane med eneste doble null. Arrangørklubbens Louise Pamela Ekroll Verstegen sikret en god andreplass med Gordon Picez.

Søndag stod i tillegg til finalen i Christmas Cup blant en annen av helgens mest populære klasser på programmet, nemlig tradisjonelle Jule Mini Prix presentert av Sørlandskjøkken. Startfeltet rommet 27 ekvipasjer, hinderhøyden var 1,20 m, og det ble først ridd en grunnomgang etterfulgt av vinnerrunde for de ti feilfrie ekvipasjene. Til sist skulle det virkelig vise seg å bli Anja Moens store dag, rytteren fra Tønsberg og Omegn Rideklubb kapret nemlig både topplasseringen og andreplass i klassen med den 16 år gamle AES-hoppa Hermantica og den tre år eldre KWPN-hoppa Idessa.

I alt fem ekvipasjer satte nullen i den avgjørende vinnerrunden. Helle Varlo Clemmetsen og Syvhøjegårds Fernando fra Kragerø Rideklubb ble nummer tre, Olav Magne Moheim med Chupa Cup fra Arendal og Omegn Rideklubb ble nummer fire, og Ragnhild Rabo Carlsen med Jamaica fra Drammen Ryttersportsklubb ble nummer fem. Øvrige plasserte ble Moss og Omegn Hestesportklubbs Lena Brevik med E-Boy og Mia Birgitte Kjærnli Fossum fra Tønsberg og Omegn Rideklubbs med vinnerhesten fra årets Christmas Cup finale, 16 år gamle Elviras Mr Grey.

Resultater:

Anja Moen og Hermantica ble årets vinner av Jule Mini Prix. Foto: Pamela Louise Verstegen