God prosent i godt selskap til Mathilde Merethe Klaesson

22 år gamle Mathilde Merethe Klaesson viste gode takter i helgen ved CDI3* stevnet Keysoe International Dressage i Bedfordshire nord for London, England. Med Sandbæk’s Rio El ble det 68 % og en fjerdeplass i lørdagens Grand Prix Special som ble vunnet av britiske Carls Hester. En av dommerne hadde den norske ekvipasjen helt i topp som vinner av klassen.

Arkivfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Mathilde og hennes nå 12 år gamle danske vallak e. Skovens Rafael/de Noir innledet stevnet fredag med 64,552 % i Grand Prix. Her hadde ekvipasjen mange gode momenter, men fikk noen dyre feil, blant annet i passagen.

Lørdag gikk Mathilde løs på oppgaven og rettet opp feilene fra dagen før. Flere ganger var hun oppe i karakteren 8 fra dommerne for ulike øvelser, blant annet ble byttene godt belønnet, travoverganger likeså. Den nederlandske dommeren Christof Umbach hadde henne som vinner av klassen med 70,426 %, mens hans landsmann Sven Rothenberger og tyske Gotthilf Riexinger ga en prosent som plasserte henne som nummer to. Sammenlagt ble fasit fjerdeplass idet en dommer rangerte henne som nummer fire og en som nummer seks.

Carl Hester vant klassen lørdag med 13 år gamle En Vogue e. Jazz/Contango etter et prosentresultat på 69,575. Nummer to ble Gareth Hughes/KK Dominant e. Diamond Hit/Rubin Royal med 69,319 %. Irske Abigail Lyle/Giraldo e. Rousseau sikret seg tredjeplassen med minimal margin foran Mathilde – Abigail ble belønnet med 68,52 % mot Mathildes 68,213.