Dressur

Godt i gang i Østerrike

Denne uken går som kjent europamesterskapene i dressur for ung- og U25-ryttere av stabelen ved Reiterhof-Stückler i St. Margarethen i Østerrike. Og torsdag var det ungrytter Ylva Kristine Iversens tur til å vise seg frem med Dice på årets EM-arena.

Ylva Kristine Iversen representerer Norge i ungrytternes EM i dressur, og er nå godt i gang med mesterskapet. (Foto: Lukasz Kowalski)
av
Sille Kasin

63 ungryttere og 41 U25-ryttere deltar individuelt i årets mesterskap i naturskjønne omgivelser i St. Margarethen. Denne torsdagen red andre pulje av disse innledningsprogrammene sine – etter at første pulje gjennomførte rundene sine på onsdag. Flertallet av de startende representerte også nasjonene sine i lagdelen av mesterskapene.

I løpet av stevnedagen ble årets lagkonkurranser ved EM 2024 avgjort, og prestisjetunge medaljer ble fordelt. I ungrytternes mesterskap gikk laggullet til Tyskland med en totalsum på 220.382, mens Nederlands ryttere kapret sølvet med 216.382. Storbritannias lag endte på en samlet bronseplass med totalsummen 210.324. I mesterskapet for U25 ble det nok et lagsølv til Tyskland med en totalscore på 211.353, mens Danmarks U25-lag også dette året – som imponerende nok både ved europamesterskapene i 2022 og 2023 – sikret populært lagsølv med 211.353. Bronsen gikk til Nederland med 209.940.

Ungrytter Ylva Kristine Iversen representerer Norge individuelt og rir den 11 år gamle vallaken Dice (Desperados x Lanthan) i årets mesterskap. Ekvipasjen inngikk i andre pulje av startfeltet og gjennomførte derfor første mesterskapsdag denne torsdagen. Innsatsen ble belønnet med en score på 65.823. I morgen entrer den norske ungrytterekvipasjen igjen EM-ringen, og har starttid klokken 10:38.

U25-rytter Cecila Bådstangen red på sin side sitt Intermediaire II-program i første pulje allerede i går, og er nå klar for morgendagens Grand Prix. Makker er igjen 18 år gamle Badinda Altea (Tolando x Goodtimes), og ekvipasjen har starttid klokken 14:36.

ClipMyHorse streamer live fra både ungrytter- og U25-klassene denne fredagen - smed oppstart presis klokken 08:00.