Griper mulighetene ved Peelbergen

Sprangrytterne har denne uken nye muligheter ved det internasjonale stevnet ved nederlandske Peelbergen. De mulighetene har de norske rytterne grepet, deriblant Martine Myhrer Dyngeland som har tatt flere topplasseringer i 5/6-års klassen med sin hjemmeavlede Sg’s Amika.

Norske ryttere sanker premier ved Peelbergen også - deriblant Martine Myhrer Dyngeland. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Onsdag red Martine Myhrer Dyngeland sin egenoppdrettede Sg’s Amika e. Diarado/Furore til seier i 5/6-års klassen, med to gode nullrunder med den nå 6 år gamle hoppen.

I CSI 1,35 m ramlet det inn med norske plasseringer. Mikkel Flam/Diamond 2000 Z e. Diamant de Semilly/Feinschnitt gikk dobbelt null og ble nummer åtte. Marie Skei red to nullrunder med Credendo e. Clarimo/Counter og ble nummer ti. Så fulgte Signe Skei/Tobajo Carin e. Azteca VDL/Check In (oppdretter Tormod Bakke Johnsen) ble nummer 13 med Martine Myhrer Dyngeland/Sg’s Diamant e. Diarado/Love 2 U 2 (oppdretter Hanne Myhrer Dyngeland) rett bak som nummer 14.

Torsdag ble det igjen en god plassering på Mikkel og Diamond, nå ble de nummer fire i CSI2* 1,40 m. Marie Skei/Credendo fulgte opp med en syvendeplass mens Pål Flam/Jaeger VE e. Corland/Animo tok 12. plassen.

I 5/6-års klassen torsdag, ble Pål Flam/Domino Vant Elzenhof e. Dominator 2000 Z nummer 12 og Martine Myhrer Dyngeland/Sg’s Amika nummer 12 – begge to to seksåringer. Pål red også inn en god plassering i CSI2* 1,45 m, en kvalifiseringsklasse til Grand Prix. Hans firbente partner var da KWPN-vallaken Gambler e. Cardento/Matterhorn og sammen tok de tiendeplassen i klassen.

Taletta Vestboe Reimers red Notre Dame van de Hunters i CSI1* 1,20 m torsdag med en femteplass som resultat. Nummer seks i klassen ble Nicoline Thrane-Steen Røkke/Quintago.

Rose og Martine avsluttet dagen med henholdsvis en fjerdeplass og en sjetteplass i CSI1* 1,30 m, Rose med Nanra e. Corratus/Cajus og Martine med Sg’s Carnelian e. Kannan/Love 2 U 2 (oppdretter Hanne Myhrer Dyngeland).

Ny plassering for Rose ble det allerede fredag formiddag, da med Liwe Stardust e. Liwe Star/Silvio I – de to ble nummer åtte i CSI1* 1,20 m.

Sg’s Amika tok premie tredje dag på rad fredag da Martine red henne inn til en god andreplass i 5/6-års klassen. Fredag var hinderhøyden 1,20 m for seksåringene. Martine ble også nummer seks i CSI2* 1,35 m med Sg’s Diamant.

I CSI1* 1,30 m var det Roses og Nanras tur til å ta en andreplass. Martine sikret seg 12. plassen med Sg’s Carnelian.

Mikkel Flam/Conthasox e. Conthargos/Baloubet du Rouet ble nummer syv i CSI2* 1,45 m GP kvalifisering – og med Diamond 2000 Z avsluttet han stevnedagen med en syvendeplass i CSI2* 1,45 m, en tidshoppingsklasse.