HM dressur: Halvveis mot medaljer

Første dag av årets første mesterskap er over. Søndag avgjøres det hvem som får medaljene i Hallmesterskapet i dressur hos Grenland Ryttersportsklubb.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

I MA-klassen er det hele 20 startende. Det er Anine Mørch-Aas/Maserati e. Metall/Purioso fra Solberg Rytterklubb som har lagt seg litt foran resten. Ekvipasjen tok dagens klasseseier med 69,121 % fra dommertrioen Gunn Skovholt, Anne Grundvig og Anne-Gunn Aleksandersen. Bak henne følger Kristina Johansen/Faberge e. Fürstenball/Bergamon, oppdretter Charlotte Berg Jacobsen, fra Sylling Rideklubb med 67,592 % og Kris Bjerke/Schnell’s Pretender e. Prinz K3/Racot fra Råde og Onsøy Rideklubb med 67,222 %.

I første avdeling av HM VB, som gikk i VB:1, har Helena Liholt Gulli lagt et solid bud inn på en medalje også i år. Med Tobajo Alippo Lippe e. Akribori/Tobajo Picez red Halden-rytteren inn 71,197 %. På andreplass kom Pernille Høistad/Tailormade Tornado e. Tailormade Temptation/Romanov Blue Hors fra Nittedal Rideklubb med 67,094 %. Bak henne følger Ann Kristin Hoff/Halmtofte Rucola e. Skovens Rafael/Kaiser Wilhelm. Denne ekvipasjen fra Starum Hestesportsklubb fikk i dag 66,710 %.

Lena Erlandsen/Don Fiero e. Blue Hors Don Romantic/Elmegårdens Fight fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb ble vinnerekvipasjen i HM VA Nivå A, Intermediaire A FEI 2015/22 lørdag. De tok klasseseieren med 65,877 %. Nummer to ble Cathrine Wiik Svendsen/Stall-K’s Don Rubin e. Blue Hors Don Schufro/Rubin-Royal fra Nome Rideklubb som red inn 65,614 % foran Lise Mordal/Fürstensee e. Fürstenball/Blue Hors Don Schufro fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb. Denne ekvipasjen oppnådde 64,123 %.

Grete Bergstrøm tok klasseseieren i HM VA Nivå B Grand Prix 16-25. Firbent makker var Felicia e. Florencio/Zardin Firfod og prosenten lød på 67,791 % for ekvipasjen Nedre Romerike Ryttersportsklubb. Bak henne fulgte Anniken Eide/Twilight fra Lommedalen Rideklubb med 65,659 % og Sahra Edseth Solbakken/Kronborg’s Highlight e. Hochadel/Riccione med 62,520 % fra Skedsmo Rideklubb.

Det er jevnt mellom de fem dyktige rytterne som stiller til helgens mesterskap for pararyttere. Vant gjorde Mira Antonsen Hjelle/Herikos Bredager e. Hector/Møllegårds Sinalco med 67,674 %. Denne ekvipasjen representerer Moldegaard Ryttersportsklubb. Med 66,938 % ble Kirsten Kristine Vik/Peppermint fra Åsane Rideklubb nummer to. Begge disse to rir grad V. Tredjeplassen lørdag gikk til Inger Line Brath/Qallwesto e. Qualle/Midt-West Ibi-Light fra Askim Rideklubb med 66,208 %. Inger Line er grad IV-rytter.