Sprang

Holdt hodet kaldt og vant – igjen

Andrea Alme-Meijers fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb var siste rytter ut og hadde presset på seg etter en god runde fra Amalie Rieber-Mohn i lørdagens MB+5 Norsk Ferdigplen Cup for ponni kategori 2. Andrea holdt hodet kaldt, og suste sammen med sin Vognmandgårdens Ariel til seier for andre gang i løpet av Agria Oslo Horse Show.

hest / Norges Rytterforbund
Andrea Alme-Meijers/Vognmandgårdens Ariel kunne stå mellom sponsorhinderet som vinner av tredje og siste klasse av Norsk Ferdigplen Cup for ponni kat 2 lørdag. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Fem ekvipasjer holdt nullen i første fase og kom videre til andre – her var det kun to som lot bommene bli liggende. Først ut til det var Amalie Rieber-Mohn/Mayfield Welfenkrone som også i tidshoppingsklassen viste at torsdagens seier i feil & stil-klasse ikke var noen tilfeldighet. Rytteren hadde full kontroll og red inn nullen med godt overblikk. Med det satte hun også et stort press på siste par ut; Andrea og Ariel.

Det var gøy

Det taklet de to imidlertid kjempegodt. Gassen ble tråkket inn fra første steg og de suste feilfritt i mål på tiden 22,41 sekunder – nok til å med god margin ta seieren foran Amalie som fullførte sin runde på 26,41 sekunder. Klassens tredje premie gikk til en annen rask premieplukker – Linnèa Paulsen/Hummels Hakuna Matata som red sin runde på 24,22 sekunder, men fikk med seg en bom på veien. Som en god nummer fire kom Hanna Elisabeth Jakhelln/Golden Spirit.

Amalie Rieber-Mohn/Mayfield Welfenkrone fløy feilfritt inn til andreplassen lørdag. (Foto: Astrid Marie Årdal)
Linnèa Paulsen/Hakuna Matata ble en god nummer tre tredje dag av cupen for kategori 2-ponnier. (Foto: NRYF)
Fjerdeplass og grønn sløyfe kunne Hanna Elisabeth Jakhelln juble over å ha ridd inn sammen med sin Golden Spirit lørdag formiddag. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

-Det var veldig gøy, Ariel har vært så flink! Det er første gang vi har vært inne på enn sånn arena – men det gikk fint, Ariel syntes det var gøy også, smilte Andrea etter seieren.

Det var litt nervepirrende innrømmer hun: - Jeg var litt spent i starten, det var så mye publikum, og så var jeg sist i klassen – da kan man bli litt ekstra spent. Men, det er veldig gøy når man kommer gjennom feilfritt!
Rytteren er full av glede og lovord over ponnien sin: - Hun er verdens beste, bare kjempesnill. Hun er alltid rask, hun synes virkelig det er så gøy å hoppe.
Det er viktig å ha fokus på at ponnien har det gøy. – Jeg legger det til rette for henne, passer på at hun har det sånn hun liker. Jeg er mye med henne, gjør henne trygg på stedet, forteller dobbeltvinneren.

-Hun er alltid rask, hun synes virkelig det er så gøy å hoppe, sier Andrea om sin Vognmandgårdens Ariel. (Foto: NRYF)

Tre dager med plasseringsbytte

Gjennom de tre dagene var det tre ekvipasjer som byttet om på topplasseringen. Andrea vant fredagens MB, da foran Linnèa Paulsen/Hakuna Matata og Amalie Rieber-Mohn/Mayfield Welfenkrone. Torsdag var bedømmingen feil og stil, og vinnerekvipasje da var Amalie og Mayfield Welfenkrone som vant med feilfri runde og 79 i stil. En god nummer to ble Andrea og Ariel, også de feilfrie og med 76,50 i stil. Tredjeplassen gikk til Linnèa og Hakuna Matata etter en nullrunde til 75,75 i stil.

Amalie Rieber-Mohn innledet dagene i Unity Arena med seier i feil & stil-klassen med sin Mayfield Welfenkrone. (Foto: Astrid Årdal)