På Epona Ryttersenter er første NM-dag over

Epona Ryttersenter er denne uken vertsstedet for årets NM i dressur. Torsdag har rytterne i seniorklassen og i para grad 4 og 5 vært gjennom sin første avdeling.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaards Lucky var blant de norske para-ekvipasjene til VM i Herning nylig - nå har de innledet sitt NM med seier. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Klokken 12 i formiddag gikk første startsignal for årets NM, det var paraklassen som satte mesterskapet i gang. Fire ekvipasjer deltar i denne klassen for grad 4 og grad 5 ryttere. Den som innledet mesterskapet med å toppe resultatlisten var VM-rytteren Anita Hennie Johnsen/Lindegaards Lucky (Solos Landtinus/De Noir) fra Bruråk Hestesportsklubb. Dommertrioen Dag Smith-Meyer, Torunn Knævelsrud og Janne Tronsrud Halstenshov var alle helt enige om å ha henne i topp, og hun vant med 66,958 %. Bak Anita fulgte Rachel Victoria Torvund/Tailormade Donna (Don Frederico/Samarant) fra Sørlandsparken Rideklubb med 63,140 %.

Ni seniorer deltar i mesterskapet hos Sørlandsparken Rideklubb. Også her ble det VM som preget toppen av resultatlisten – Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio-El (Skovens Rafael/De Noir) fra Skedsmo Rideklubb tok seieren med 69,684 %. Et drøyt prosentpoeng bak fulgte Trude Hestengen/Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town S) fra Spydeberg Rideklubb med 68,553 %. Det skilte lite mot tredje plasserte i klassen – det ble Cathrine Rasmussen/Zoulmate (Zack/Donnerhall) fra arrangørklubben som fikk 68,368 %.

Dommere i klassen var Torunn Knævelsrud (NOR), Penelope Lang (GBR), Pauline van Nispen (NED), Dag Smith-Meyer (NOR) og Janine van Twist (NED).

En ekvipasje var til start i Intermediaire II klassen i dag – U25-rytteren Siri Thelle Tønnesen/Bonifatius (Belissimo M/Abanos) innkasserte 65,447 %.

Fredag kommer de yngre aldersklassene på banen, nå skal ponniene, juniorene og UR-rytterne i ilden for første gang mens senior og pararytterne har sin andre avdeling.