Stilfull mesterskapsstart

NM ponni sprang 2022 er i gang, og den spennende første avdelingen er vel overstått. Og to som har all grunn til å være fornøyde, er Fredrikstad og Omegn Rideklubbs Oliva Borge Malmo og Arendal og Grimstad Rideklubbs Linnea Aamodt Fossnes.

Oliva Borge Malmo gir Obama Søblink en vel fortjent klapp etter god førsterunde og seier i 1. avdeling i NM ponni kat. 2. Foto: Kristian Strøm
av
Sille Kasin

Etter at årets NM ponni sprang for kategori 2 og 1 ble høytidelig åpnet på Bærenga med både prosesjon, nasjonalsang og snorklipp torsdag kveld, og helgens stevneleder Gro Sørgaard Gartland holdt tøylene på beste vis, gikk den viktige førsteavdelingen ved årets to ponnimesterskap i sprang av stabelen på fredag. Hønefoss og Ringerike Rideklubb står som vertskap for de fem toerekvipasjene og tolv enerekvipasjene som stiller til start. Mesterskapene går over to innledende avdelinger og avsluttes med finale på søndag.

I innledningsrunden ble alle ekvipasjene bedømt i Feil og stil. Stilpoengene avgjør imidlertid bare startrekkefølgen i dagens 2. avdeling. For aller viktigst under et mesterskap med tanke på resultatet alene, det er faktisk å ri feilfritt og etter hvert kanskje også raskt. Samtidig er bedømmingsformen i alle utdanningsklasser på lavere nivåer utvilsomt viktig, for all erfaring viser at nettopp Feil og stil fremmer god ridning og bidrar til utdanningen av fremtidens ryttere. Og det ønsker vi å se!

I mesterskapsklassen for ponni kategori 2 gikk Oliva Borge Malmo fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb til topps i ren utklassingsstil med Obama Søblink i 1. avdeling. Ekvipasjen ble nemlig belønnet med gode 73.50 i stil etter en feilfri runde på hinder. Madel Kirkevoll fra Bærum Rideklubb fikk også en god start på mesterskapet sitt med Herbies Double Trouble, og Lilly Hiller fra Polarsirkelen Hestesportklubb står også med null feil i protokollene etter første runde med FH Contador.

En lykkelig vinner av 1. avdeling ponni kat. 2 får vel fortjente gratulasjoner av klassens to dommere. Stevneleder Gro Sørgaard Gartland står til høyre. Foto: Kristian Strøm

I NM-klassen for ponni kategori 1 trakk Linnea Ovidia Aamodt Fossnes og Touchy Subject fra Arendal og Rideklubb lengste strå etter en feilfri runde, og med gode 75.25 i stil. Som nummer to og tre på resultatlisten endte Julie Schjelderup-Høye med Hogan’s Pride fra Hasle Hestesportsklubb og Aurora Dahl Olsen med Brickey Echo fra Trøndelag Hestesportsklubb med henholdsvis 72.50 og 71.50 i stil. Etter første mesterskapsdag står halvparten av startfeltet med null feil i protokollene, så det er virkelig duket for spenning videre.

Denne lørdagen ruller NM-klassene videre med den viktige 2. avdelingen som vil avgjøre hvor mange ekvipasjer vi får et hyggelig gjensyn med i finalene på søndag. Arrangørklubben er som vanlig flink til å samle et engasjert publikum, og under mesterskapshelgen er også Terje Rogne fra Forbundsstyret i NRYF på plass for å heie de unge utøverne frem.