Rått parti av Charlotte og Gio

Hun gjorde det på hjemmebane – to strake seire og topprosent i küren. Foran hjemmepublikummet red Charlotte Dujardin inn hele 89,040 % med sin OL-hest Gio da det stod om World Cup-poeng og fikk full pott. Populære hjemmeseire ble det også på sprangbanen i dag, mens for Geir Gulliksen har nullrunden så langt uteblitt.

HJEMMESEIER: Charlotte Dujardin/Gio tok en populær hjemmeseier i World Cup i London. (Foto: FEI/Jon Stroud)
av
Rebecca Ballestad-Mender

I torsdagens FEI Dressage World Cup Grand Prix gikk hele Storbritannias egne Charlotte Dujardin til topps med sin OL-hest Gio e. Apache/Tango med 82,553 %. Ny seier ble det altså fredag kveld – en soleklar sådan. Det ble britisk på andreplass også, ved Charlotte Fry/Dark Legend e. Zucchero/Tango som innkasserte 81,945 %. Tyske Fredric Wandres/Duke of Britain FRH e. Dimaggio/Rubinstein har gjort det godt før i det britiske førjulsstevnet – og i år ble intet unntak. I küren ble det tredjeplass med 80,260 %, og i torsdagens kortprogram ble det andreplass.

-Han er virkelig en veldig spesiell hest, sier Charlotte om lille Gio. – I år gjorde han sitt første OL, sitt første EM og nå avslutter han sesongen med å vinne World Cup her i London. For en legende!

Etter innsatsen i London, skal Gio tilbake til sin nye eier, den britiske juniorrytteren Annabella Pidgley. – Disse to er magiske å se sammen, Annabella er en utrolig dyktig rytter på vei opp, så neste år vil bli veldig spennende.

Et norsk innslag har det vært på dressurbanene, den norskavlede vallaken Tribiani e. Solos Landtinus/Michellino (oppdretter Anne Solberg), fikk med sin rytter fra Singapore Caroline Chew 70,160 % i fredagens kür. Det holdt til en 12. plass i klassen. I torsdagens kortprogram ble fasit 67,474 % og en 10. plass.

Stevnet i London er det fjerde World Cup-stevnet i den vest-europeiske ligaen i dressur.

Ikke så helt uventet gikk australske Boyd Exell til topps i fredagens World Cup-kjøring i London, foran Koos de Ronde fra Nederland og Dries Degrieck fra Belgia. Hvem som tar det hele veien til World Cup-poeng avgjøres lørdag kveld.

Fredagens første sprangklasse, en 1,40 m tidshoppingsklasse, ble vunnet av John Whitaker/Green Grass e. Luidam – i 1,55 m klassen var det like britiske Harry Charles som gikk til topps, med Borsato e. Contendro I/Nijinski med to nullrunder. I denne klassen ble det ni feilpoeng på Geir Gulliksen/Grandino H e. Calvino Z.

Torsdag ble det åtte feil på Geir og Grandino H i 1,50 m klassen, mens Geir og VDL Groep Quatro e. Quaprice Bois Margot/Caletto I seilte igjennom 1,45 m klassen med en liten bom ned.