Dressur

Superhoppen TSF Dalera BB – 17 år ung

Søndag ble det World Cup-seier igjen til den 17 år gamle hoppen TSF Dalera BB og hennes tyske rytter Jessica von Bredow-Werndl. Det var andre seier på rad for denne superduoen som blant annet fra før har dobbelt EM-gull og er regjerende olympiske mestere. Hoppens alder er bare på papiret – rytteren understreket at å pensjonere Dalera er ikke noe som står på planen i den nærmeste fremtid.

hest / dressur / Norges Rytterforbund
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB tok sin andre World Cup-kvalifiseringsseier på rad i Basel, Sveits, i helgen. (Foto: FEI)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det går rykter om at hoppen (TRAK/Easy Game/Handryk), som eies i fellesskap av rytterens mor Micaela Werndl og Beatrice Buerchler-Keller, skal pensjoneres etter OL i Paris 2024.

-Det er vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive hva Dalera har gjort for meg – og fremdeles gjør. Jeg vil ikke bare bibeholde den formen vi er i nå, jeg vil også utvikle den videre hvis mulig, og jeg er så glad for at Dalera vil gjøre det med meg. Jeg vil gjøre mitt beste for henne og så får vi se hva resten av sesongen bringer med seg, sa Jessica.

Det er vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive hva Dalera har gjort for meg – og fremdeles gjør, sier tyske Jessica von Bredow-Werndl om sin 17 år gamle hoppe. (Foto: FEI)

Duoen vant freestylen, dansende til Paris-inspirert musikk der de blant annet fikk 10 for vanskelighetsgrad, musikk og tolkning. De vant med totalt 91,010 %, foran en annen hest av anseelig alder. Tyske Isabel Werths Emilio (WESTF/Ehrenpreis/Cacir Aa) er nå 18, men viser seg stadig bedre og heller ikke for hans del foreligger det noen pensjonist-plan. Mens von Bredow-Werndl sikter mot OL og av den grunn utelukker World Cup-finalen i Riyadh i april, er den muligheten noe Werth åpner for.

-Emilio er i toppform og trives så godt med oppgavene nå. Vi har gjort to World Cup-kvalifiseringer og vil være kvalifisert til finalen – jeg vil se hvordan han er uke for uke og legge planen ut fra det. Men det ville være fint for ham å gå finalen, sier Werth som i søndagens kvalifisering i Basel tok andreplassen med 87,950 %.

-Jeg vil se hvordan han er uke for uke og legge planen ut fra det. Men det ville være fint for ham å gå finalen, sier Werth. (Foto: FEI)

Tredjeplassen gikk til enda en tysk rytter – Matthias Alexander Rath med den 11 år gamle hingsten Destacado FRH ((HANN/Desperados/Londonderry) med 81,750 %.

Det ble tysk i topp tre - tredjeplassen gikk til Matthias Alexander Rath/Destacado FRH. (Foto: FEI)

World Cup-kvalifisering i dressur kom først inn som en del av Longines CHI Classics Basel i fjor, og neste år går de hele veien – da vil St. Jakobshalle romme finalene i både sprang, dressur og voltige.