Dressur

Vellykket Rogalandsmesterskap i dressur

Helgen 7.-8. september var det duket for Rogalandsmesterskap i dressur for lag og individuelt. Nesten 80 deltagere fant veien til Indre Haugaland Ryttersportsklubb for denne begivenheten.

hest / Norges Rytterforbund
Medaljørene i MC-klassen jubler over en fin helg med Rogalandsmesterskapet hos Indre Haugaland Ryttersportsklubb - flankert av dommer Louise Almlund Løkken (tv) og Therese Stenlund, dressurkontakt i Rogaland Rytterkrets. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)
av
Ekstern part

Tekst: Ellen Suhr Ydstebø, Indre Haugaland Ryttersportsklubb

På grunn av mange påmeldte ekvipasjer denne helgen var vi nødt til å kjøre stevnet på to baner lørdag, ellers hadde vi ikke klart å gjennomføre med nesten 80 ekvipasjer til start.

Mange hjelpende hender

Sola var oppe like tidlige som alle dugnadsfolkene og teknisk personell. Vi er veldig takknemlig for alle som stilte opp denne helgen for at stevnet kunne la seg gjennomføre, vi hadde dugnadsfolk både fra egen klubb, flere klubber på Haugalandet, samt fra klubber fra sør fylket. Det var ekstremt varmt på lørdag, så vi var veldig glade at hestene kunne varmes opp inne og ikke ute i steikende sol.

Lagmesterskapet

Lagmesterskapet består av ryttere i LC, LB og LA. Laget kan bestå av inntil 4 ryttere, men det må være en på hvert nivå. I år var det 11 lag påmeldt. Det var Team Haugesund 1 som trakk det lengste strået med 193,354%, nummer to ble Team Randaberg med 193,123 og bronsen gikk til Soma med 192,884. Det var gledelig å se at det var så jevnt mellom lagene og at skillet mellom 1. og 5. plass var kun litt over 2 %. Dette lover godt for fremtiden til dressursporten i Rogaland!
Vi hadde også noen landsstevneklasser på slutten av dagen begge dager.

11 lag deltok i lagmesterskapet – Team Haugesund 1 gikk til topps, foran Team Randaberg og Soma. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

En gulrot til slutt

Stevnets siste klasse var en LC som en liten gulrot til de minste som jobbet dugnad fra tidlig morgen til seint på kvelden. Der var det Sara Apalen-Velde /Røgild’s Nikos som trakk det lengste strået.

En LC-klasse til slutt var en gulrot for unge, flittige medhjelpere - etter 10 timer som plottere og protokollbærere var det endelig deres tur! Vant gjorde Sara Apalen-Velde/Røgild's Nikos - nummer to i klassen, Sandra Suhr Ydstebø, hjelper til også her. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

Årets medaljører i RM dressur individuelt

De individuelle klassene gikk over to dager, der LB hest hadde start allerede klokken 07.30 søndag morgen.

LB Hest

1. plass: Lisa Andrea Skogøy Pettersen/Jakobgardens Tango Haugesund Rideklubb

2. plass: Tonje Apalen-Velde/Røgild’s Nikos Indre Haugaland Ryttersportsklubb

3. plass: Emilie Paulsen Bjørkhaug/Cupido Majestixx Soma Ryttersportsklubb

LB hest. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

LB Ponni

1. plass: Amalie Suhr Ydstebø/ Tabakis Easter Storm, Indre Haugaland Rytterportsklubb

2. plass: Mia Clinton/Lakeview Will He Be, Indre Haugaland Ryttersportsklubb

3. plass: Alva Haaland Vik-Mo/Molinas Ohio, Randaberg og Viba Ryttersportsklubb

LB ponni. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

LA

1. plass: Eline Oftedal Lode/ Nikobar’s Diamantino, Nærbø Rideklubb

2. plass: Oda Schiebevaag /Steendieks Chellentano, Soma Ryttersportsklubb

3. plass: Silje-Jeanette Bringedal/Kilimanjaro, Indre Haugaland Ryttersportsklubb

LA. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

MC

1. plass: Carina Brantzæg/ Frijsenvangs Mille, Stavanger og Sola Rytterklubb

2. plass: Amalie Sophie Berg Hansen /Ivar, Friheten Rideklubb

3. plass: Ingeborg Edland/Kamars Ticket, Nærbø Rideklubb

En glad MC-gjeng - en gang til :). (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)

MB

1. plass: Rebekka Skjørestad/Flo, Soma Ryttersportsklubb

2. plass: Silje Kristin Svensby Syrstad/Skikkilds Fresco, Soma Ryttersportsklubb

3. plass: Melanie Artmann/Yam Vom Coenhof, Ryfylke Hestesportsklubb

MB. (Foto: Indre Haugaland Ryttersportsklubb)