Teknisk Personell

Q&A: 8-timers regelen

Ny overtidsregel for teknisk personell trådte i kraft 1. juli

av
Martine Gulliksen

Når trer 8-timers regelen i kraft?

Som hovedregel gjelder 8-timers regelen fra 1 time før stevnets varslede start, til protestfristen er ute.

§ 157, punkt 3 og § 131.1.c

Stevnet starter når sekretariatet trer i funksjon på stevneplassen (tidspunktet skal være oppgitt i stevneinvitasjonen) og avsluttes etter at siste protestfrist er løpt ut.

Dersom det skulle være behov for tidligere oppstart enn en time før stevnets varslede start, for TP som normalt ikke behøver å starte tidligere, skal dette avtales med arrangør på forhånd.

* TP, f.eks. banebyggere, som tidvis må starte tidligere enn hovedregelen tilsier, starter deres 8 timer fra da de aktivt går inn i rollen, den aktuelle stevnedagen.

8-timers regelen trer i kraft når TP har jobbet sammenhengende i over 8 timer, i inneværende dag. Dette betyr 8 timer aktiv i TP rolle. Det er iberegnet 30 min lunsjpause (på lik linje med arbeidsmiljøloven), samt 2 x 10 min. pauser ila disse 8 timene. Altså, vil ikke iberegnede pauser påvirke overtidstillegget, dersom TP har tid til å benytte seg av disse pausene.

Dersom TP kun jobber en time eller to på formiddagen, har fri i 4 timer, for så å jobbe en time eller to på ettermiddagen, vil TP ikke kvalifisere til å få overtidstillegg og pauser vil ikke være iberegnet.

Hvilke dager gjelder 8-timers regelen for?

8-timers regelen gjelder kun for aktive stevnedager.

8-timers regelen gjelder ikke for reisedager før og etter stevner.

Dette betyr at TP som reiser på torsdag for et stevne som går fra fredag til søndag, og reiser hjem igjen på mandag, vil 8-timers regelen kun være aktuell fredag, lørdag og søndag.

* Eksisterende dagstillegg for banebyggere tar utgangspunkt i at banebygger ofte må jobbe noe dagen/kvelden før et stevne og eventuell jobbing dagen før vil derfor ikke tas med i 8-timers regelen.

Når påvirkes OD av 8-timers regelen?

Overdommer vil på lik linje som annet TP få overtidstillegg ved arbeid over 8 timer. Dette betyr at dersom OD er på stevneplassen og er aktiv i rollen over 8 timer, vil OD ha krav på overtidstillegg.

OD vil ikke ha krav på overtidstillegg dersom OD ikke er fysisk på stevneplassen, men kun er tilgjengelig per telefon.

Du vil også finne denne informasjonen, i et eget dokument, under "Felles" her: https://www.rytter.no/sport/teknisk-personell/dokumenter-teknisk-personell

Relaterte artikler