Teknisk Personell

Endring i 8-timersregelen

Endring i 8-timersregelen

av
Martine Gulliksen

Vi ønsker å informere om oppdateringer til 8-timersregelen, som vil tre i kraft fra og med 4. november. Reglene har blitt revidert etter tilbakemeldinger fra de tekniske komiteene, noe som har ført til endringer i når 8-timersregelen trer i kraft. Vær oppmerksom på at endringen ikke har tilbakevirkende kraft. Link til fullstendig dokument om 8-timersregelen finner du her.

Når trer 8-timersregelen i kraft?

8-timersregelen trer i kraft fra det tidspunktet teknisk personell (TP) aktivt går inn i sin rolle på stevnedagen, og har vært aktiv eller bundet til stevneplassen i mer enn 8 timer samme dag.

Eksempel: Dersom en dressurdommer må oppholde seg på stevneplassen i 10 timer på grunn av pauser og/eller klasseoppsett, vil vedkommende ha krav på overtidstillegg.

Teknisk personell kan starte sitt arbeid når det anses som nødvendig i forhold til deres rolle, innenfor tidsrommet fra stevnets annonserte starttid og opptil én time før. Innenfor dette tidsrommet er det ikke nødvendig å avklare oppstartstidspunktet med arrangøren. Dersom teknisk personell ønsker å starte mer enn én time før stevnets annonserte starttid, må dette avklares med arrangøren i forkant av stevnet.

Eksempel: Hvis stevnets annonserte starttid er kl. 09:00 og du er aktiv i din rolle fra kl. 08:30, regner du 8 timer fra kl. 08:30.
Eksempel: Hvis stevnets annonserte starttid er kl. 09:00, men du mener du bør starte kl. 07:30, må dette godkjennes av arrangøren på forhånd.

Teknisk personell, som for eksempel banebyggere, som av og til må starte tidligere enn hovedregelen tilsier, starter sine 8 timer fra det tidspunktet de aktivt går inn i rollen på stevnedagen. Dette behøver ikke avklares med arrangøren.

Relaterte artikler