#stopphalthet

Hvert år rammes hester av skader på bein og hover. Halthet sto for nærmere 40 prosent av alle innmeldte hesteskader hos vår samarbeidspartner Agria Dyreforsikring i 2019. Med riktig trening og forebyggende tiltak kan man langt på vei forhindre at uhellet skjer.

Hold hesten frisk - #stopphalthet

Hva kan vi som ryttere gjøre for å holde hestene våre friske og holdbare? Vi samarbeider med Agria Dyreforsikring om kampanjen #stopphalthet for å fremme god hestevelferd og spre kunnskap om god, riktig og variert trening av hest.

Hestekontrakten - for sunne og glade hester

Agria Dyreforsikring har lansert Hestekontrakten som en del av vår kunnskapskampanje #stopphalthet. Dette er en symbolsk kontrakt mellom deg og din hest, som inneholder 10 punkter for sunne og glade hester.

Sammen med Agria Dyreforsikring, hesteveterinær Lars Olaf Moen, hovslager Aksel Vibe og profilrytterne Helena Liholt Gulli, Hege Tidemandsen og Carolin Storebø ønsker vi gjennom kunnskapskampanjen #stopphalthet å øke fokuset på halthet. Gjennom inspirasjon og informasjon håper vi at flere ryttere fokuserer på et bærekraftig hestehold.

Hva kan du selv gjøre?

  1. Tren hesten ut ifra hestens form – gi den nok tid til å styrke muskler, sener, ledd og leddbånd.
  2. Varier treningen, underlaget og intensiteten.
  3. Ri hesten i balanse og fokuser på deg selv som rytter.

Du finner flere gode artikler om halthet på Agria sine nettsider.